Web Analytics
StiriTech

PlayStation 5 Pro (PS5 Pro) – Specificatii, Data de lansare, Pret

Când va lansa Sony PlayStation 5 Pro? Ei bine, dacă e să ne luăm după zvonurile recente și datele anterioare de lansare, acel moment ar putea fi foarte aproape.

Zvonurile răspândite în ultimele luni ne spun că nu doar un PS5 Slim este pe drum, ci și un PS5 Pro. În fond, începând cu lansarea originală a PlayStation în Japonia în 1994, Sony a lansat cel puțin o versiune revizuită a acelei generații de console, fie că a fost o versiune mai mică „slim” sau, în cazul PS4, o versiune mai puternică.

Vezi aici: PlayStation 5 Slim (PS5 Slim) a ajuns in magazine (La eMag)

Data de lansare

Pe 15 noiembrie 2013, Sony a lansat consola PlayStation 4. Trei ani mai târziu, aproape în aceeași zi, a fost lansată o versiune îmbunătățită cunoscută sub numele de PlayStation 4 Pro.

PlayStation 5 a fost lansat pe 12 noiembrie 2020. Dacă facem calculul, înseamnă că până în noiembrie din acest an, vor fi trecut trei ani de la lansarea consolei PS5. Asta înseamnă că putem să ne așteptăm la lansarea unui Sony PS5 Pro în curând?

Totuși, în ciuda faptului că Sony nu a dezvăluit detalii oficiale, informațiile apărute recent sugerează că PlayStation 5 Pro va fi o adevărată forță. Insiderul din industrie Tom Henderson susține că PS5 Pro are, potrivit zvonurilor, numele de cod „Trinity” și va fi lansat în noiembrie 2024.

Specificații tehnice

PS5 Pro va realiza probabil două lucruri cu specificațiile sale mai puternice: performanță îmbunătățită pentru ray tracing și rezoluție 8K. Deși există un număr tot mai mare de jocuri pentru PS5 cu suport pentru ray tracing, rata de cadre și rezoluția suferă aproape întotdeauna.

Ray tracing-ul necesită o putere mai mare de calcul și, chiar dacă este o adiție grozavă pentru jucătorii de pe console, pare a fi un pas prea mare. Un PS5 Pro ar putea rezolva această problemă.

Cu toate că cutia PS5 include un logo pentru 8K, consola nu poate afișa efectiv la rezoluția 8K. De fapt, doar un joc PS5 rulează la rezoluție 8K: The Touryst. Dar deoarece consola nu poate afișa la rezoluție 8K, aceasta afișează doar la 4K.

Dacă PS5 Pro ar putea afișa la rezoluția 8K, ar deveni cel puțin atractivă pentru cei cu televizoare capabile. Dar nu vă așteptați ca multe jocuri pentru PS5 să atingă acest obiectiv cu 60 de cadre pe secundă sau să vedem chiar jocuri PS5 cu 120 de cadre pe secundă rulând la rezoluție 8K.

Se spune că PS5 Pro va avea o putere de calcul a GPU-ului de 18,6 TF față de cei 10,2 TF din PS5 standard. De asemenea, este probabil ca Sony să treacă la un proces de producție de 5nm, permițând APU-ului să funcționeze la frecvențe mai mari.

Această putere grafică suplimentară va permite, de asemenea, consolei să îmbunătățească titlurile PS5 existente care ar putea avea dificultăți în menținerea unei rate constante de 60 de cadre pe secundă sau să crească rezoluția titlurilor care nu sunt afișate la rezoluția nativă 4K.

Alte detalii tehnice spun că memoria lui PS5 Pro va funcționa la 18000 MT/s, în comparație cu 14000 MT/s la PS5. De asemenea, se menționează un procesor cu 30 WGP (workgroup rpocessor), ceea ce s-ar traduce în 60 de unități de calcul, față de cele 36 ale PS5.

Dacă consola PlayStation 5 Pro va fi lansată anul viitor, există șanse solide să suporte AMD FidelityFX Super Resolution 3, ceea ce ar putea fi într-adevăr un avantaj semnificativ pentru fluiditatea cadrelor în orice joc joc.

FSR 3 a fost anunțat în noiembrie 2022 ca răspuns al AMD la DLSS 3 (Deep Learning Super Sampling) de la NVIDIA. Potrivit AMD, acesta va folosi „cadre interpolate” pentru a dubla performanța. Mai știm și că Viola este numele de cod al SoC (System on a Chip) pe care AMD îl pregătește pentru hardware-ul Sony.

Care va fi prețul PlayStation 5 Pro?

Sperăm ca PlayStation 5 Pro să nu coste mai mult de 600 de dolari, sau 2500 de lei . Cu o rată a inflației crescând, este posibil să vedem prețul să ajungă în jur de 3000-3500 de lei, dar până la data oficială de lansare sperăm ca lucururile să se mai așeze în economie și PS5 Pro să nu ne rupă buzunarele.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

3 Comentarii

    1. Este o presupunere așa cum am scris si in subtitlu „dacă e să ne luăm după zvonurile recente și datele anterioare de lansare” cu toate ca Sony nu a anunțat încă oficial lansarea lui PS5 Pro, sunt destule indicii si discuții pe site-urile de specialitate si comunitățile online de gameri care indică această direcție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button