Web Analytics
Ghiduri și sfaturiTech

5 Cele Mai Bune TV-uri 4K Pentru PS5 și Xbox Series X in 2024

Căutați cel mai bun televizor 4k pentru consola ta PlayStation 5 sau Xbox Series X? Cele mai bune televizoare pentru jocuri profită din plin de specificațiile de performanță îmbunătățite care fac ca cele mai noi console de jocuri să merite cumpărate: rezoluție 4K, compatibilitate HDR, multe cadre pe secundă, latență scăzută și multe altele.

La ce trebuie să fii atent când vine vorba de achiziționarea unui nou televizor, în special pentru o nouă consolă. Poate fi dificil să identifici ce diferențiază cel mai bun televizor de restul. Din acest motiv, vom enumera câteva dintre cele mai importante caracteristici la care trebuie să fii atent când te gândești la ce televizor să cumperi pentru a fi utilizat cu consola ta PlayStation sau Xbox.

Multe jocuri PS5 vor viza rezoluția 4K nativ, adica dimensiunea de 3840 x 2160 pixeli. Unele titluri pot opta în schimb pentru o rezoluție dinamică 4K, care scade ușor calitatea vizuală, astfel încât alte aspecte ale experienței să poată rula mai bine. Aproape toate cele mai recente televizoare acceptă 4K, așa că nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la selectarea rezoluției corecte.

HDR (High Dynamic Range) este una dintre caracteristicile introduse pe piața consolelor de vremea lui PS4 Pro. Modul HDR mărește calitatea pixelilor pe care un televizor le poate afișa, făcându-i mult mai luminoși și mult mai întunecați, în funcție de ceea ce vizionați. La unison cu o rezoluție 4K, un televizor cu ambele funcții va conține mai mulți pixeli la o calitate mult, mult mai bună. Când vine vorba de selectarea televizorului potrivit pentru jocuri, căutați unul cu specificația HDR10.

Rularea jocurilor la 120 de cadre pe secundă este acum posibilă cu PS5, dar aveți nevoie de televizorul corect pentru a asta. Toate televizoarele 4K pot suporta până la 60 de cadre pe secundă, dar dacă doriți să dublați acest lucru, trebuie să cumpărați un televizor 4K cu suport HDMI 2.1 și 120Hz. Sony va furniza un cablu HDMI de ultra mare viteză în interiorul ambalajului PS5 pentru a fi utilizat cu jocuri de ultimă generație care acceptă rata de cadre crescută. Singura modalitate de a face acest lucru este cu un televizor 4K care are suport HDMI 2.1 și 120Hz.

Ray-tracing este o altă caracteristică pe care PS5 o introduce și cel mai bun lucru este că nu trebuie să vă faceți griji dacă un televizor 4K îl acceptă sau nu. Aceste sisteme de iluminare îmbunătățite sunt controlate în întregime de consolă și de jocurile sale, ceea ce înseamnă că nu aveți nevoie de un anumit televizor pentru a le experimenta.

Iată cele 5 recomandări de televizoare pentru jocuri in 2024:

1. Televizor LG OLED C2, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz

Televizor PS5 Xbox LG OLED C2, 139 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz

Televizoarele OLED de la LG sunt în mod constant unele dintre cele mai bune televizoare pe care le puteți cumpăra. Ca succesor al incredibilului de popular C1, C2 găzduiește un panou OLED superb. Datorită celor patru porturi HDMI 2.1, veți putea să vă conectați PS5, Xbox Series X sau PC fără probleme. Când porniți sistemul, televizorul va intra într-un mod de joc dedicat, unde veți putea folosi toate acele caracteristici cu latență scăzută, o rată de reîmprospătare variabilă și multe altele prin simpla atingere a unui buton.

Panoul OLED este fantastic, permite panoului să devină extrem de luminos atunci când vizionați conținut HDR. Upscaling-ul este, de asemenea, grozav, în cazul în care doriți să conectați un Nintendo Switch sau o consolă mai veche. LG C3 urmează să fie lansat în curând, ceea ce înseamnă că ați putea obține o afacere absolută pe C2 în următoarele luni. Disponibil de la doar 999 USD, televizorul LG C2 OLED este cea mai bună opțiune completă și va rezista testului timpului datorită tehnologiei de auto-curățare de la LG pentru panoul OLED.

Cumpără pe eMag: Televizor LG OLED 139 cm, Smart 4K Ultra HD 100Hz

2. Samsung Neo QLED N95B, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz

TV Jocuri Samsung Neo QLED 65QN95B, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz

Televizorul Samsung QN95B Neo QLED poate fi o altă alegere excelentă pentru jucători, măsurând un timp de întârziere fantastic de doar 9,8 milisecunde. Televizorul Samsung S95B OLED a obținut un scor puțin mai mic de 9,2 milisecunde, în timp ce LG C2 OLED a înregistrat 12,9 milisecunde.

Cumpără pe eMag: Televizor Samsung Neo QLED 65QN95B, 163 cm 4K Ultra HD 100Hz

3. Televizor Nano Cell LED LG 165 cm, Smart, Ultra HD 4K, 120Hz

Televizor Jocuri Nano Cell LED LG 165 cm, Smart, Ultra HD 4K, 120Hz

Cu prețurile panourilor LED în general mai mici, LG a încercat să profite de această caracteristică și să scadă prețul televizoarelor sale Nanocell din seria 9 pentru a oferi jucătorilor cu buget redus posibilitatea de a cumpăra un televizor 4K cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și de a juca toate jocurile lor preferate la 120 fps la cea mai mare rezoluție posibilă.

Ecranul are capabilități excelente de reducere a luminii, performanță HDR impecabilă și suport pentru tehnologia Dolby Vision și HLG. Monitorul are doar două porturi HDMI 2.1, dar este suficient pentru a vă conecta consola și a juca jocuri în 4K la 120 de cadre pe secundă și pentru a profita de rata de refresh variabilă (VRR) și de latența scăzută ALLM. Există multe funcții dezvoltate special pentru jucători care sunt acceptate de webOS, împreună cu o abundență de aplicații.

Deci, dacă aveți un buget redus sau nu doriți să cheltuiți o sumă uriașă de bani pe următorul televizor, vă recomandăm să investiți în televizorul Nanocell 9-Series.

Cumpără pe eMag: Televizor LG NanoCell 164 cm, Smart 4K Ultra HD

4. Televizor Sony OLED Bravia XR, 138 cm, Smart, 4K Ultra HD, 100Hz

Televizor PlayStation 5 Sony OLED 65A80K, 164 cm

Sony introduce in 2022 seria de televizoarele BRAVIA XR, special concepută pentru a funcționa perfect cu PlayStation 5 (PS5™) și pentru a oferi o experiență de joc fantastică, cu imagini și sunet captivante. Televizoarele „Perfecte pentru PlayStation 5” aduc două caracteristici exclusive PS5 – Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode.

Acestea acceptă, de asemenea, rate de cadre de până la 120 fps într-o rezoluție 4K super clară, folisnd portul HDMI 2.1 în jocurile compatibile. În plus, cu un timp de răspuns de până la 6,0 ms pe modelele Z9J, veți obține o fluiditate și o capacitate de răspuns extraordinare în jocurile first-person. Televizoarele BRAVIA XR pot detecta dacă jucați un joc sau vizionați filme și emisiuni. Cu modul imagine automată, televizorul trece automat în modul joc.

Cumpără pe eMag: Televizor Sony OLED 138.8 cm, 4K Ultra HD 100Hz

5. Televizor TCL MiniLed 65C845 4K, Smart 164 cm, 100 Hz

Televizor pentru jocuri TCL MiniLed 65C845 4K, Smart 164 cm, 100 Hz

Cele mai recente televizoare de la TCL se potrivesc perfect cu orice consolă nouă de pe piață. Datorită intrărilor HDMI 2.1, televizorul TCL este o alegere excelentă pentru jocuri. Dacă sunteți suficient de norocos să cumpărați un PS5 sau un Xbox Series X, jocurile compatibile pot oferi 120 FPS în rezoluții de până la 4K.

Cumpără pe eMag: Televizor TCL MiniLed 65C845, 164 cm 4K Ultra HD


Sper că acest articol îți va ușura decizia de a cumpăra un televizor nou pentru jocur. Este important să menționez că preferințele personale pot varia în funcție de nevoile și bugetul fiecăruia. Recomand să compari specificațiile și recenziile televizoarelor înainte de a lua o decizie finală.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

2 Comentarii

  1. Nu am găsit niciun NANO Cel Series 9 să aibă HDMI 2.1! Nu știu unde ai văzut tu, dar nici pe site-ul LG nu scrie că ar avea HDMI 2.1, ci doar 2.0!

Back to top button