Web Analytics
EvenimenteJocuri VideoStiri

Game Awards 2023: Baldur’s Gate 3 câștigă titlul de „Jocul Anului”

Așa cum era prevăzut de experții din industrie, ceremonia Game Awards 2023 a fost dominată de Baldur’s Gate 3. Jocul dezvoltat de Larian Studios a avut o seară aproape perfectă, câștigând șase premii importante.

În noaptea de 7 spre 8 decembrie 2023, pasionații de jocuri video au avut parte de o seară plină de entuziasm odată cu desfășurarea ceremoniei Game Awards. Bineînțeles, Geoff Keighley a oferit fanilor un spectacol de neuitat. Totul a fost la înălțime, de la premii până la cele mai așteptate anunțuri.

Cu toate acestea, una dintre informațiile importante de reținut după această seară este încoronarea lui Baldur’s Gate 3 drept „Jocul Anului”. O distincție frumoasă care marchează încheierea minunatei perioade pe care echipa de la Larian Studios a avut-o în acest an.

Game Awards 2023 Baldur’s Gate 3 Jocul Anului

Pentru cei care nu au urmărit spectacolul sau erau doar curioși, merită să recapitulăm cât de mult a reușit Baldur’s Gate 3 să impresioneze. Din cele 8 nominalizări directe și includerea în competiția Player’s Voice Award, a câștigat un total de 6 premii la The Game Awards 2023. În plus, a fost o seară incitantă pentru jucătorii de Xbox, deoarece Baldur’s Gate 3 a fost anunțată lansarea oficială pentru Xbox Series X/S.

Baldur’s Gate 3 a plecat de la The Game Awards 2023 cu mult râvnitul premiu pentru Jocul Anului, premiul Player’s Voice ales de jucători, premiul pentru cea mai bună interpretare, cel mai bun suport comunitar, cel mai bun RPG și cel mai bun multiplayer. Fiecare dintre acestea este meritat de joc și de studioul care l-a creat.

Primele două sunt evidente, având în vedere impactul pe care l-au avut în industrie, în timp ce Neil Newbon a câștigat pentru cea mai bună interpretare pentru rolul său ca Astarion în BG3. Newbon a discutat anterior despre cum a luat în considerare să renunțe la actorie înainte de acest joc, și pentru norocul tuturor celor implicați că nu a făcut-o.

Singurele nominalizări pe care Baldur’s Gate 3 nu le-a câștigat au fost pentru „cea mai bună narativă” și „direcția jocului”, ambele câștigate de Alan Wake 2, precum și pentru „cea mai bună muzică și scoring” câștigat de Final Fantasy 16.

Cu toate acestea, performanța realizată de Baldur’s Gate 3 la această ediție a Game Awards este una remarcabilă. Un moment de bucurie pentru fanii dedicati ai jocului.

Care dintre premiile câștigate de Baldur’s Gate 3 la acest eveniment considerați că a fost cel mai meritat și de ce? Ce așteptări aveți de la viitorul jocului și cum credeți că va continua să impresioneze în industria gaming-ului? Așteptăm cu nerăbdare să aflăm părerile și opiniile voastre în secțiunea de comentarii.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button