Web Analytics
Ghiduri și sfaturiTech

Cel mai bun SSD NVMe pentru jocuri în 2024

Cel mai bun SSD pentru jocuri vă va spori vitezele computerului și implicit performanțele jocurilor pe PC. Am testat cele mai bune SSD-uri pentru jocuri de la WD, Samsung și Corsair pentru a vă ajuta să-l cumpărați pe cel potrivit.

Având cel mai bun SSD pentru jocuri, vă va îmbunătăți în mod serios experiența de joc și va oferi sistemului dvs. o creștere a vitezei atunci când vine vorba de rularea și încărcarea celor mai recente jocuri pentru PC.

O unitate cu o unitate de stocare SSD (Solid-State Drive) folosește memoria flash pentru a scrie și a citi date digitale, iar orice sistem poate beneficia de schimbarea de la o unitate mecanică învechită (HDD) la un SSD mai modern.

Dar ce SSD pentru jocuri este potrivit pentru nevoile tale?

Pe piață există o mulțime de SSD-uri excelente pentru jocuri, de la mărci binecunoscute precum Samsung, Corsair și Western Digital, precum și mai multe opțiuni de nișă care funcționează destul de bine. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun SSD pentru jocuri, am evaluat cele mai recente (și cele mai rapide) unități SSD, comparând vitezele de citire și scriere între ele.

Cele mai recente jocuri pentru PC pot necesita cerințe mari de stocare și asta înseamnă că este mai important ca niciodată să te asiguri că PC-ul tău de jocuri sau laptopul tău de jocuri are suficient spațiu disponibil.

Atunci când alegeți un SSD pentru jocuri, performanța este esențială. În acest sens, SSD-urile NVMe sunt alegerea mai bună. Acest lucru se datorează faptului că oferă viteze mai mari în comparație cu SSD-urile SATA.

Citește și: SSD SATA vs SSD NVMe: care este diferența?

Deci, dacă doriți o experiență de joc de top, atunci alegeți SSD-uri NVMe. Cu toate acestea, SSD-urile NVMe sunt o tehnologie nouă și, prin urmare, mai scumpe în comparație cu SSD-urile SATA, dar merită efortul.

Cel mai bun SSD NVMe pentru jocuri în 2023:

WD Black SN850X – cel mai bun SSD pentru jocuri pe PC

WD Black SN850X este cel mai rapid SSD pe care îl puteți cumpăra, utilizând pe deplin interfața sa PCIe 4.0 cu viteze de citire și scriere secvențială fulgerătoare de 7.300 MB/s, respectiv 6.600 MB/s.

Cumpără de pe PCgarage: SSD Seria Black SN850X 

Samsung 990 PRO Series

Samsung 990 Pro – aproape cel mai bun SSD pentru jocuri

Samsung 990 Pro se apropie dureros de a fi cel mai bun SSD PCIe 4.0, dar prețurile sale mari fac din WD Black SN850X o alternativă mai bună. În testul de citire/scriere aleatorie CrystalDiskMark, care este mai reprezentativ pentru vitezele reale decât cifrele secvențiale, 990 Pro a înregistrat rezultate de 3647MB/s de citire și 4090MB/s de scriere. Ca atare, Samsung 990 Pro merită cu siguranță locul 2 în această listă.

Citește și Samsung 990 Evo vs. 990 Pro: Care SSD ar trebui să alegi?

Cumpără de pe PCgarage: SSD Samsung Seria 980 PRO

SSD 980 PCIe® 3.0 NVMe

Samsung 980 – cel mai bun SSD pentru jocuri PCIe 3.0

Folosind o interfață PCIe 3.0, Samsung 980 oferă viteze secvențiale de citire și scriere care transformă orice PC de gaming mai lent într-un sistem de gaming modern și rapid. Performanța SSD-ului poate fi îmbunătățit și mai mult prin utilizarea software-ului Samsung Magician.

Cumpără de pe PCgarage: SSD Samsung Seria 980

Crucial P3 – Cel mai bun SSD pentru viteza pură PCIe 3.0

La fel ca și varianta PCIe 4.0, P3 Plus, P3 este un SSD deosebit de rapid, depășind chiar unele SSD-uri PCIe 4.0 cu un rezultat al vitezei de scriere în CrystalDiskMark de 3022 MB/s. Dar este, de asemenea, impresionant de eficient în sarcini de citire dificile pe întâlnite în jocurile video. Dacă încă placa ta de bază nu este pregătită pentru PCIe 4.0, atunci Crucial P3 este cea mai bună variantă pentru a face un upgrade.

Cumpără de pe PCgarage: SSD Crucial Seria P3

SSD Jocuri Corsair MP600 Pro

Corsair MP600 Pro M.2 NVMe SSD – preț mic, viteză mare

Acest SSD oferă performanțe de stocare foarte bune, utilizând tehnologia PCIe Gen4 pentru a obține viteze secvențiale de citire și scriere incredibil de rapide. Viteza maximă de citire a MP600 PRO NH 500 GB este de 7000 MB/s. Viteza maximă de SCRIERE a MP600 PRO NH 500 GB este de 5500 MB/s.

Cumpără de pe PCgarage: SSD Seria MP600 PRO

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button