Web Analytics
Ghiduri și sfaturi

Cum conectezi tastatura si mouse la Playstation 5?

Află cum poți conecta un mouse și o tastatură la consola PlayStation 5.

Gamepad-ul DualSense care vine cu Sony PlayStation 5 face o treabă bună controlând acțiunea din jocuri, dar nu este la fel de util pentru introducerea textului, efectuarea căutărilor sau introducerea parolelor.

Doar pentru că PS5 acceptă o tastatură și un mouse nu înseamnă neapărat că poți juca cu ele, nu în ultimul rând pentru că ți-ar putea oferi un avantaj nedrept față de alți jucători online. Unii dezvoltatori au integrat suport pentru tastatură și mouse în jocurile lor, dar nu sunt multe jocuri care suportă asta.

Final Fantasy 14, Overwatch, DayZ, The Sims 4, Minecraft, Ark: Survival Evolved sunt câteva dintre jocurile pe care le poți juca efectiv pe PlayStation 5 folosind o tastatură și un mouse.

Pentru a conecta o tastatură și un mouse la o consolă PlayStation 5, urmează acești pași:

Cum se conectează o tastatură sau un mouse la PS5 prin USB

Asigură-te că PlayStation 5 este pornit și că ai ajuns la ecranul principal al sistemului de operare. Găsește porturile USB de pe consolă. PlayStation 5 are mai multe porturi USB de tip A, pe partea din față și pe partea din spate a consolei.

Conectează tastatura și mouse-ul în porturile USB disponibile. Asigură-te că le introduci în porturile corecte. După ce ai conectat tastatura și mouse-ul, ar trebui să fie recunoscute automat de către PlayStation 5.

Pentru a configura tastatura și mouse-ul, accesează meniul de setări al PlayStation 5. Poți face acest lucru din bara de sus a ecranului principal și navigând la dreapta până când ajungi la iconița „Setări”. Aici caută opțiunea „Periferice”, „Dispozitive” sau „Controler”.

În meniul de configurare, poți atribui butoanelor de pe tastatură și mouse funcții specifice, precum și sensibilitatea mouse-ului. Acum ar trebui să poți utiliza tastatura și mouse-ul conectate la PlayStation 5 pentru a interacționa cu sistemul și pentru a juca jocurile care acceptă suport pentru aceste periferice.

Chiar dacă un joc nu acceptă tastatură și mouse, ar trebui să le poți folosi în meniurile PS5.

Cum să conectați un mouse sau o tastatură la PS5 prin Bluetooth

Puteți elimina cablurile și puteți conecta o tastatură și un mouse prin Bluetooth. Mai întâi, puneți dispozitivul de intrare în modul de asociere, astfel încât să fie gata de conectare. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, verificați instrucțiunile care vin cu acesta sau executați o căutare pe web folosind numele modelului tastaturii sau mouse-ului.

Deschide Setări pe PS5 prin pictograma din colțul din dreapta sus, apoi alege Accesorii, General și Accesorii Bluetooth. Consola va începe să caute dispozitive Bluetooth din apropiere, iar perifericele pe care l-ați pus în modul de asociere ar trebui să apară – selectați-l pentru a realiza conexiunea.

Nu în ultimul rând, dacă căutați să cumpărați o tastatură și un mouse în acest scop, verificați în lista de caracteristici pentru a vedea dacă acceptă conectivitate cu PS5.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button