Web Analytics
StiriTech

Cu NVidia DLSS3, jocurile video arată mai bine ca niciodată

NVIDIA a lansat mai multe detalii despre jocurile viitoare care vor suporta tehnologia ray tracing, DLSS 3 și mai multe jocuri ce suporta DLSS 2 la conferința COMPUTEX 2023 de săptămâna aceasta.

Deep Learning Super Sampling (alias DLSS) este o tehnologie bazată pe inteligență artificială pe care Nvidia a dezvoltat-o pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței sistemeleor de jocuri (sau laptopului). Ideea este că DLSS reduce presiunea asupra GPU-ului, redând imaginea originală la o rezoluție mai mică și apoi folosind inteligența artificială mărește imaginea pentru a da impresia că este rulată la o rezoluție mai mare.

NVIDIA DLSS folosește AI și GeForce RTX Tensor Cores pentru a crește cadrele pe secundă (fps-urile), menținând în același timp o calitate excelentă a imaginii. Cu DLSS 3, generarea de cadre bazată pe inteligență artificială creează mai multe cadre pe secunde, de înaltă calitate, pentru un joc mai fluid.

Cum face asta mai exact?

Folosindu-se de „machine learning”, Nvidia DLSS3 poate antrena modele AI cu scanări de înaltă rezoluție. Apoi, metoda anti-aliasing poate folosi modelul AI pentru a completa informațiile lipsă. Combinat cu tehnologia NVIDIA Super Resolution, DLSS 3 poate reda șapte din fiecare opt pixeli dintr-o scenă datorită inteligenței artificiale.

Pe laptopurile echipate cu seria GeForce RTX 40, DLSS 3 îmbunătățește performanța cu o medie de 1,8x la 2560×1440, permițând tuturor GPU-urilor laptopurilor să ruleze jocuri noi precum Diablo 4 la peste 80 FPS cu setările maxime activate.

La 1080p, DLSS 3 ajută toate GPU-urile laptopurilor de gaming să ruleze jocurile la peste 120 FPS, iar pentru un laptop GeForce RTX 4090, cadrele pe secunda depășesc chiar și 280 FPS.

Vezi și Nvidia lansează RTX 4060

Săptămâna trecută, Stăpânul Inelelor: Gollum s-a lansat cu DLSS 3 și ray tracing, iar mai multe jocuri DLSS 2 au fost lansate. Ash Echoes, Honor of Kings: World și Legend of Ymir se vor lansa cu DLSS 3 și Party Animals cu DLSS 2. Diablo IV s-a lansat cu DLSS 3 și System Shock cu DLSS 2.

DLSS 3 își face treptat drum în mai multe jocuri. Iată titlurile care acceptă în prezent DLSS 3: A Plague Tale: Requiem, Atomic Heart, Bright Memory: Infinite, Chernobylite, Conqueror’s Blade, Cyberpunk 2077, Deliver Us Mars, Destroy All Humans 2, Dying Light 2, F1 22, FIST: Forged in Shadow Torch, Hitman 3, Hogwarts Legacy, Icarus, Jurassic World Evolution 2, Justice, Loopmancer, Marauders, Marvel’s Spider-Man Remastered, Microsoft Flight Simulator, Midnight Ghost Hunt, Mount and Blade 2 Bannerlord, Naraka Bladepoiint, Portal RTX, Ripout, The Witcher 3 Wild Hunt, Warhammer 40,000 Darktide.

Cum activezi DLSS 3 în jocuri?

Opțiunea DLSS poate fi găsită alături de toate celelalte setări grafice din jocuri. Presupunând că aveți o placă video RTX NVIDIA DLSS 3 (seria RTX 40) compatibilă și driverele actualizate la zi (împreună cu aplicația GeForce Experience), singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți opțiunea de activare a DLSS-ului în joc în secțiunea de setări grafice.

Update: Nvidia DLSS 3.5 disponibila pentru toata seria RTX

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button