Web Analytics
Jocuri Video

Top 10 Cele Mai Bune Jocuri Pentru PlayStation 5 (PS5)

Dacă ești nou pe PlayStation 5 (PS5), am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai bune jocuri disponibile pentru această consolă de gaming.

În lumea gaming-ului, consola PlayStation 5 a devenit sinonim cu tehnologia avansată și experiențele captivante de joc. Cu o putere de procesare incredibilă și grafică de înaltă fidelitate, PS5 a adus o nouă eră a gaming-ului. În acest articol, vom explora cele mai bune jocuri pentru PS5, care te vor teleporta în lumi fantastice și te vor captiva cu gameplay-ul lor inovator.

În primul rând, trebuie să știți că majoritatea jocurilor care pot fi jucate pe PS4 pot fi jucate și pe PS5 prin compatibilitatea inversă. Apoi, desigur, dacă alegi abonamentul PS Plus Premium vei avea acces la o varietate de titluri PS1, PS2 și PS4, precum și la streaming pentru multe dintre jocurile de pe PS3. Orice s-ar întâmpla, cu greu veți rămâne fără jocuri de jucat pe PlayStation 5.

Dar dacă căutați jocuri mai noi, adecvate tehnologiei de ultimă oră – ceva creat având în vedere noua consolă – atunci continuați să citiți. Multe dintre aceste jocuri sunt încă lansate pentru PS4, dar arată și rulează în mod indiscutabil mai bine pe noua consolă.

Fără alte prezentări, iată cele mai bune jocuri pentru PlayStation 5:

God of War Ragnarök

Cele mai bune jocuri PlayStation 5 - God of War Ragnarök

Probabil ai auzit deja că God of War Ragnarök este o continuare excelentă a jocului God Of War IV al studioului Sony Santa Monica din 2018, care l-a transformat pe favoritul nostru spartan furios și ucigaș de zei din era PlayStation 2 într-un tată grijuliu și soț îndoliat, care încearcă să fie un om mai bun și să-și protejeze fiul într-o lume trădătoare.

La fel ca predecesorul său, Ragnarök este un joc de acțiune-aventură la persoana a treia; asta înseamnă o mulțime de lupte, și când spun o mulțime, chiar înseamnă mult! Din fericire, mecanica de luptă este excelentă. Fiecare lovitură a securii tale sau tăietura cuțitelor tale arată bine, sună puternic și oferă o satisfacție imensă.

M-am bucurat să explorez fiecare colțișor al lumilor mari pe care le poți vizita, dar ceea ce m-a ținut lipit de PS5 timp de aproape 40 de ore a fost povestea jocului care este foarte captivantă încă de la început.

Cumpără jocul (eMag): God of War: Ragnarok (PS5)

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West PlayStation 5

Guerrilla Games ne oferă o lume fantastică, cu monstruozități mecanice, sub forma unor dinozauri construiți din șaibe, șuruburi și ceva nano-tehnologie, pe care eroina Aloy trebuie să le înfrunte, oferind oportunități nesfârșite pentru lupte care sunt atât de satisfăcătoare tactic, cât și dinamice.

Povestea științifico-fantastică din Horizon Forbidden West o ia razna în capitolul final al jocului, dar propria călătorie a lui Aloy ca o salvatoare aspirantă care trebuie să învețe că nu poate face totul singură menține lucrurile realiste și captivante, iar grafica uimitoare și designul artistic excepțional te vor face să vrei să vezi ce se află dincolo de orizont.

Cumpără jocul (eMag): Horizon Forbidden West

Final Fantasy 16

Final Fantasy XVI PlayStation 5

În noul titlu Final Fantasy XVI joci în rolul lui Clive Rosfield, fiul cel mare al Duceței Rosaria, jurat să slujească ca protector al fratelui său Joshua. Așa cum se întâmplă în multe jocuri Final Fantasy, aceste preocupări terestre cedează în cele din urmă în fața conflictelor cosmice, iar amploarea grandioasă a mitologiei din XVI este una dintre cele mai interesante din istoria seriei.

Cumpără jocul (eMag): Final Fantasy XVI 

The Last of Us Part II

Cele mai bune jocuri PlayStation 5 The Last of Us Part 2

The Last of Us Part 2 este un joc cu adevărat impresionant. Există atât de multe lucruri demne de lăudat aici, precum scenariul jocului care poate rivaliza cu orice scenariu dintr-un show de prestigiu de la HBO (într-adevăr, Halley Gross, un scriitor pentru Westworld de la HBO, a fost liderul narativ al jocului).

Jocul este o continuare demnă a jocului The Last of Us din 2013, unul dintre cele mai aclamate jocuri din toate timpurile. The Last of Us Part 2 este un joc third-person în care personajul tău încearcă să se răzbune, dar oamenii infectați și milițiile în conflict continuă să îi stea în cale.

Cumpără jocul (eMag): The Last of Us Part 2

Ghost of Tsushima

Cele mai bune jocuri PlayStation 5 Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima te pune în controlul lui Jin Sakai, unul dintre ultimii samurai rămași pe insulă. Jin, aproape mort, este scos de pe câmpul de luptă de o hoață rătăcitoare numită Yuna, doar pentru a pleca într-o încercare de a-și elibera unchiul capturat. Jin își face misiunea de a-și salva casa de invadatori, care nu au pierdut timpul și au jefuit Tsushima ca preludiu al atacului lor asupra teritoriului japonez.

Ghost of Tsushima este un joc care te captivează. La fel ca majoritatea aventurilor open-world, totul este conceput să te facă să explorezi ce se află dincolo de următorul deal sau de cealaltă parte a râului din apropiere.

Cumpără jocul (eMag): Ghost of Tsushima

Elden Ring

Cele mai bune jocuri PlayStation 5 Elden Ring

Elden Ring este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune jocuri lansate vreodată. Preia sistemul de luptă profund al seriei Dark Souls, îmbogățit cu puțină fluiditate din Bloodborne și te plasează într-o lume deschisă și vastă.

Aproape fiecare colț, vârf de deal, stâncă, clădire în ruină, pădure și multe altele ascund un secret sau ceva de văzut; adesea, un inamic hidos care te va sfâșia în bucăți dacă faci mișcări nepotrivite.

Elden Ring este un joc „must-play” pentru aproape oricine își dorește o provocare și un joc de explorare care te face să te simți mic, dar totuși capabil să produci schimbări tectonice în lumea din jurul tău.

Cumpără jocul (eMag): Elden Ring

Diablo 4

Recenzie joc Diablo 4 2023

Diablo IV este cel mai nou joc în lunga serie a Blizzard-ului dedicată vânării demonilor. Diablo 4 este o continuare uimitoare, cu o grafică și o poveste aproape perfectă a sfârșitului de joc și al progresiei, care face extrem de dificil să te desprinzi de el.

Este o poveste evocatoare cu tematică de durere și ură, în timp ce umanitatea din lumea Sanctuarului caută un refugiu în mijlocul terenurilor infestate de creaturi diavolești. Astfel, în încercarea de a pune capăt războiului dintre îngeri și demoni, iei armele în mână și te avânți să ucizi demoni în peșteri, dungeon-uri și cimitire.

Cumpără jocul (eMag): Diablo 4 (PS5)

Citeșe și Recenzia noastră pentru Diablo 4

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Joc PlayStation 5

Hogwarts Legacy are loc în lumea vrăjitorilor din Harry Potter în anii 1800. Joci în rolul unui student transferat în anul cinci, care are o afinitate pentru magia antică și trebuie să folosească această abilitate pentru a preveni o rebeliune ce tinde să ia avânt a goblinilor.

Având în vedere perioada în care se desfășoară povestea din joc, nu vei interacționa cu Harry Potter și prietenii săi. În schimb, vei crea propria vrăjitoare sau vrăjitor și vei porni în diferite activități desfășurate într-o lume deschisă, inclusiv prepararea de poțiuni și recoltarea plantelor.

Hogwarts Legacy este joc un RPG în lumea deschisă a lui Harry Potter, pe care ți-l recomandăm pentru PlayStation 5, mai ales dacă ți-au plăcut și filmele din aceiași serie.

Cumpără jocul (eMag):  Hogwarts Legacy (PS5)

Ratchet & Clank Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart este un joc de acțiune uluitor de frumos pentru PS5. Rift Apart începe cu o paradă aeriană pentru eroii Ratchet și Clank, care sărbătoresc victoriile lor după ce au salvat galaxia de câteva ori în trecut.

Mi-a luat 18 ore să ajung la generic, deoarece am vânat fiecare firimitură de Raritarium, am căutat fiecare secret pe care l-am putut găsi și m-am bucurat de grafica sa uimitoare. M-am distrat de minune făcând asta, așa că ți-l recomand și ție dacă cauți un joc distractiv, presărat cu situații și dialoguri comice și plin de acțiune.

Cumpără jocul (eMag): Ratchet & Clank: Rift Apart

Gran Turismo 7

Jocuri PlayStation 5 GT7 Gran Turismo 7

Dacă cauți un joc cu mașini pentru PlayStation 5, atunci Gran Turismo 7 este alegerea potrivită. Experiența remarcabilă de conducere din GT7 este amplificată de grafica superbă a lui PS5 și feedback-ul haptic intens prin intermediul controlerului DualSense.

Cumpără jocul (eMag):  Grand Turismo 7 (PS5)

PlayStation 5 a adus o serie de jocuri remarcabile care exploatează la maximum tehnologia de ultimă generație. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune jocuri disponibile pentru PS5, fiecare oferind o experiență unică și captivantă în lumea gaming-ului.

Iată și câteva mențiuni pentru lista noastră: Returnal, Deathloop, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, sau Assassin’s Creed Valhalla. Și dacă tot te apuci de niște jocuri noi, ar trebui să vezi și lista noastră cu cele mai bune SSD-uri pentru PS5 pentru ați extinde spațiul de stocare astfel încât să poți instala mai multe jocuri.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Back to top button