Web Analytics
Recenzii

Recenzie: Apex Legends – O experiență captivantă în lumea battle royale

Descoperă ce face ca Apex Legends să se ridice deasupra celorlalte jocuri battle royale.

De mai bine de 3 ani, Respawn Entertainment a lansat Apex Legends, un nou joc în genul Battle Royale. Având loc în universul Titanfall, Apex Legends a prezentat un nou set de personaje diverse, „legendele”, fiecare cu propriile lor abilități și personalități.

Acțiunea din Apex Legends are loc la mulți ani după evenimentele din Titanfall 2, când s-a încheiat războiul. Unele legende, precum Bangalore, au participat la războiul de frontieră.

În orice caz, Universul Titanfall arată diferit acum. Legendele populare participă în jocurile Apex Legends pentru a deveni campioni ai arenei. De-a lungul fiecărui sezon din Apex Legends, este prezentat un personaj nou, extinzând lumea și tradiția francizei.

Apex Legends Personaje Sezonul 17

La bază, Apex Legends este un joc de tip Battle Royale. Partea interesantă este că fiecare personaj pe care îl selectezi este diferit de celelalte personaje. Asta este ceea ce face ca Apex Legends să fie atât de atrăgător.

Înainte de a intra într-o partidă, jucătorii aleg cu ce personaj doresc să joace. Personajul pe care îl alegi nu poate fi selectat de un alt jucător și, uneori, este mai bine să ai un personaj de rezervă disponibil în cazul în care cineva selectează Legendele cu care joci cel mai des.

Fiecare legendă are un set de abilități. O tactică care poate fi folosită mai des, o abilitate finală care trebuie să se încarce înainte de a o utiliza și o abilitate pasivă.

Să presupunem că joci ca Bloodhound și intri într-o zonă în care ar putea fi câțiva inamici. Pur și simplu apeși abilitatea sa de scanare pentru a vedea dacă există ostili în zonă și unde se află aceștia.

Utilizarea abilității pasive îți poate permite să vezi indicii despre unde se afla o echipă înainte de a intra în zonă. Utilizarea Abilității speciale a lui Bloodhound îi permite să intre într-un mod frenetic, iar viziunea sa va deveni cenușie, se va deplasa mai rapid și orice inamic se va ilumina în roșu.

Deși cred că abilitățile sunt foarte interesante și se potrivesc cu personalitățile personajelor, Respawn are în general obiceiul de a echilibra abilitățile în funcție de rata de succes a Legendelor.

De exemplu, nu prea mulți oameni care joacă ca Rampart câștigă jocuri, astfel încât Respawn poate ajusta abilitățile sale într-o actualizare viitoare și să le îmbunătățească. Aceasta este un subiect controversat în comunitate și mă întreb dacă acest lucru va continua pe măsură ce vor fi adăugate mai multe Legende în joc.

Gameplay-ul este locul în care Apex Legends strălucește cel mai mult și una dintre motivele pentru care l-am jucat timp de aproape 3 ani. Mișcarea în Apex este solidă. Alunecarea și săriturile se simt foarte bine.

Să urci pe pereți și să găsești mici modalități ingenioase de a ajunge pe clădiri este întotdeauna distractiv, în special în Worlds Edge. Deși unele Legende se mișcă mai repede decât altele, jocul păstrează în continuare controale stricte și o senzație plăcută.

Arme? Avem și arme, destul de multe aș putea spune. Fiecare armă din Apex Legends este unică și necesită un nivel diferit de abilitate pentru fiecare armă.

Un R301 sau un Wingman necesită un set diferit de reguli pentru a le utiliza. Unul este mai mult un tip de armă de tip magnum, care necesită mai multă precizie, în timp ce celălalt este automat și permite trageri mai precise pentru a distruge armura unei echipe inamice.

Există diferite tipuri de muniție care funcționează cu diferite arme. Un R99 folosește muniție ușoară, deci când cauți echipament, trebuie să acorzi prioritate căutării de muniție ușoară, de culoare bej.

În timpul jocului poți purta doar 2 arme odată și asta înseamnă că trebuie să iei doar ceea ce ai nevoie pentru configurația ta specifică. De obicei, este util să ai o armă automată bună care să folosească un tip de muniție și, ca a doua armă, este mai potrivită pentru luptele de la distanță, de exemplu un sniper.

Mai mult decât atât, există elemente de echipament pe care le poți obține pentru arme. Magaziile extinse pentru arme îți pot ajuta să stochezi și să tragi mai multe gloanțe și să ai o șansă mai mare de a lovi ținta, în timp ce o țeavă de evacuare standard îți va permite să manevrezi mai rapid și să reduci devierea țintei.

Accesoriile pe care le obții pentru armele tale vin în diferite niveluri, cu cel gri fiind nivelul de bază, iar cel mov sau chiar cel auriu fiind cel mai bun pe care îl poți obține. Cu cât este mai mare nivelul accesoriului, cu atât arma ta va fi mai bună.

Cele mai multe arme din Apex pot fi echipate cu o varietate de lunete pentru a-ți îmbunătăți ținta, dar nu toate lunetele sunt cea mai bună opțiune pentru arma pe care o folosești. Toate acestea fac ca jocul să fie foarte strategic, pe lângă faptul că armele trag în moduri diferite.

Sistemul de loot în Apex este, de asemenea, fantastic. Atunci când elimini o echipă completă, poți lua obiectele pe care le aveau asupra lor. Orice element de care te poți folosi va fi mai ușor de găsit și selectat, în timp ce elementele de care nu ai nevoie vor fi estompate.

Acest lucru face mai ușor să găsești rapid tipul de muniție pe care o cauți atunci când te ocupi de loot. De asemenea, trebuie să găsești un rucsac care să-ți permită să cari mai multe truse de vindecare, muniție sau grenade, iar aceste rucsauri, desigur, au niveluri de la gri la auriu. Cel auriu fiind cel mai încăpător.

Mecanica de joc cea mai bună pe care Apex Legends a adus-o în genul Battle Royale este sistemul de ping. Poți să semnalezi muniția, arma sau accesoriul, să le spui coechipierilor unde te deplasezi și chiar să-i avertizezi cu privire la un inamic apropiat.

Sistemul de ping este o parte vitală a Apex Legends. Apăsând pe scroll vei avea posibilitatea să le spui coechipierilor că vei supraveghea o anumită zonă pentru a apăra o locație specifică. Avertismente pentru luptă sau menținerea atenției asupra a ceea ce urmează.

Sistemul de ping este, de asemenea, ideal pentru persoanele care nu au microfon sau nu doresc să comunice cu alte persoane în joc. Utilizarea acestei mecanici în favoarea ta într-o echipă care comunica prin microfoane va aduce un succes considerabil. Nu-mi pot imagina Apex Legends fără sistemul de ping. Așa de bun este.

Ca orice Battle Royale, hărțile și designul nivelurilor din Apex Legends au suferit câteva schimbări de-a lungul anilor. Apex a fost lansat inițial cu o hartă numită Kings Canyon. Lucrul pe care l-au observat mulți jucători a fost cât de mică era harta în comparație cu alte jocuri Battle Royale de pe piață.

De fapt, acest lucru a funcționat în favoarea lui Apex. A făcut ca rundele de joc să fie mai rapide și mai intense. Cu toate acestea, în timp, harta a devenit dificil de jucat.

Nici faptul că loot-ul era destul de limitat în acea perioadă nu a ajutat. Îmi amintesc în primele sezoane de Kings Canyon cum alergam prin mai multe camere în căutarea unei arme și găseam doar accesorii și grenade.

Acest lucru se întâmpla în Skull Town, iar cei dintre voi care cunosc locația, știți că Skull Town avea multe clădiri de looting. În cele din urmă, Skull Town și Dome au fost eliminate în sezonul 5 când Loba a fost introdusă ca o nouă legendă.

World’s Edge a fost introdus în sezonul 3 și a fost o surpriză mare. Apex primea o hartă nouă atât de repede după lansarea sa. World’s Edge rămâne și în prezent cea mai bună hartă din Apex Legends. Harta este mult mai mare și are o varietate mai bună de locații pentru looting.

World’s Edge a primit câteva modificări destul de substanțiale pentru sezonul 17. Clădirile noi precum Monumentul și Muzeul Jocurilor Apex sunt noi puncte de interes pentru hartă.

Noua actualizare din sezonul 17 pentru Apex Legends a adus, de asemenea, câteva modificări importante în clasament. Aceasta include o revizuire completă a sistemului de punctare, modificări de matchmaking și actualizări anti-cheat, care sunt concepute pentru a pune din nou accent pe câștigarea meciurilor battle royale, spre deosebire de acumularea de killuri.

În Apex Legends există un sistem de microtranzacții. Jucătorii pot achiziționa moneda virtuală din joc numită „Monede Apex” folosind bani reali și apoi o pot utiliza pentru a cumpăra diverse articole și cosmetice în joc, precum skin-uri pentru arme și personaje, emoții, intro-uri de la începutul meciurilor și multe altele.

Există și un sistem de Battle Pass care poate fi achiziționat cu Monede Apex și oferă o varietate de recompense pe măsură ce jucătorii avansează în nivelurile de joc Battle Pass.

Cât despre grafică și performanță, Apex Legends poate pune cu siguranță la treabă plăcile video moderne pe setările grafice maxime, dar poate funcționa și la calitate acceptabilă, pe sisteme mai slabe. Cu V-Sync dezactivat și cu toate setările la maxim activate, obțineam în medie între 80 și 100 de cadre pe secundă în majoritatea zonelor.

Apex Legends oferă o serie de setări diferite pe care le poți ajusta pentru a obține echilibrul potrivit între performanță și calitate. Vezi aici Cerinte de sistem si setari Apex Legends

Concluzie

Apex Legends este cu siguranță unul dintre cel mai bun joc de battle royale la ora actuală. Apex Legends este distractiv și foarte antrenant, personajele sunt diverse și povestea sunt incredibile. Cu toate acestea, Apex are uneori probleme tehnice, serverele mai pică sau ai un FPS redus. Apex știe ce vrea să fie, doar trebuie să depășească obstacolele sale tehnice pentru a fi și mai bun.

Gameplay - 9.5
Grafică - 9

9.3

Captivant

De-a lungul timpului Apex Legends s-a transformat într-un shooter Battle Royale cu adevărat fantastic. Jocul te captivează cu adevărat odată ce înveți sistemul de loot și mecanica armelor.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button