Web Analytics
Jocuri VideoRecenzii

Recenzie: Diablo 4 – Cel mai bun joc RPG din ultimii ani

Diablo 4 este una dintre marile surprize ale anului și un concurent demn de a deveni cel mai bun joc din franciză. La mai bine de un deceniu de la lansarea lui Diablo III, al patrulea capitol al saga a parcurs un drum dificil. Controversa din jurul studioului și lansarea lui Diablo Immortal a slăbit speranțele unor fani. Vestea bună este că așteptarea a dat roade și ne confruntăm cu unul dintre cele mai bune jocuri din 2023.

Titlul este fidel mantrei sale „ușor de jucat, greu de stăpânit” și include toate elementele tipice ale unui RPG de acțiune. Blizzard știe că dacă nu este stricat, nu-l repara, deși asta nu este o scuză pentru a-l îmbunătăți și a-l adapta noilor generații  de jucători. Pentru a face acest lucru, Diablo 4 propune o lume deschisă cu sute de misiuni și temnițe, o poveste de primă clasă și o secțiune tehnică care nu dezamăgește.

Lumea deschisă a lui Diablo IV este, de asemenea, o evoluție față de încercările anterioare. Diablo IV a trebuit să se adapteze și la realitatea genului. Dezvoltatorii au regândit unele mecanici de joc și și-au îmbunătățit gradul de utilizare. Cea mai evidentă schimbare se vede în secțiunea de abilități, care este inspirat de Path of Exile, deși fără a fi necesar un fișier Excel pentru a o înțelege.

Controlul este, de asemenea, un alt punct notabil. În timp ce seria s-a simțit întotdeauna mai bine cu o tastatură și un mouse, jocul Diablo IV cu un controler Xbox sau PlayStation este mai mult decât plăcut. Setările de abilități și capacitatea de a personaliza un meniu radial asigură că degetul arătător nu va doare după sute sau mii de clicuri.

Diablo IV mi-a consumat zeci de ore din viață fără să-mi dau seama că partea bună era pe cale să înceapă. Unii vor spune că adevărata experiență începe după terminarea jocului și nu greșesc.

Jocul este conceput pentru a fi jucat timp de sute de ore dincolo de campaniile clasice. Lumea se schimbă la finalul jocului și apar temnițele cu un grad de dificultate mult mai mare, precum și șefii din anumite lumi care vă cer să faceți echipă cu alți jucători. Există, de asemenea, bătălii PvP și sezoane în care putem obține elemente exclusive.

Un alt punct important este că Diablo 4 include un magazin pentru a cumpăra articole cu bani reali. Magazinul este o experiență opțională, iar articolele nu oferă niciun beneficiu de joc, ci doar produse cosmetice. La momentul revizuirii, această caracteristică nu era activată, deși în esență este similară cu Path of Exile, cu armuri și obiecte care îmbunătățesc aspectul personajului.

Concluzie

Așteptarea pentru Diablo IV a fost lungă, iar rezultatul final este convingător. Jocul este unul dintre cele mai bune RPG-uri de acțiune și pune din nou franciza pe un nivel ridicat. Lumea deschisă, opțiunile de personalizare și cantitatea de conținut sunt mai mult decât suficiente pentru a te pierde ore întregi. Opțiunea de a juca cu un controler (chiar și pe PC) și îmbunătățirile în progresul jocului sunt cheia pentru a face experiența plăcută.

Este un joc perfect? Nu, are unele probleme tehnice care au apărut în timpul revizuirii. Principala a fost lipsa ecranului complet exclusiv pe PC, lucru care m-a obligat să reglez manual monitorul. Acest lucru mi s-a părut ciudat, deoarece versiunea beta avea această caracteristică.

De asemenea, nu mi-a plăcut că cinematografele care sunt blocate la 30 de cadre pe secundă. Trecerea de la 60 la 30 fps nu a fost doar enervant, dar pe ecranele de 144 Hz cu G-Sync a provocat un efect de pâlpâire constantă. Versiunea pentru PS5 sau Xbox Series nu au această problemă.

În general, Diablo IV este un titlu excelent și merită adăugat la biblioteca tade jocuri. De asemenea, este important de menționat că acesta este un joc care evoluează constant, așa că vom vedea ajustări în lunile următoare. Spre deosebire de alte companii, Blizzard își susține de obicei produsele de câțiva ani, iar Diablo IV nu va face excepție.

SCOR FINAL

Grafică - 9.5
Poveste - 9.5

9.5

9,5

Diablo 4 este o continuare uimitoare, cu un final aproape perfect și o grafică îmbunătățită care îl face absolut un joc pe care trebuie să-l joci dacă ești un fan al genului.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button