Web Analytics
Ghiduri și sfaturiTech

Xbox Series X vs Xbox One X: Care este diferența?

Ar trebui să faceți upgrade de la Xbox One X la Xbox Series X?

Diferența principală dintre Xbox Series X și Xbox One X constă în generația de care aparțin și capacitatea lor de a rula jocuri și aplicații.

Xbox Series X este consola de generație nouă dezvoltată de Microsoft, lansată în noiembrie 2020. Aceasta aduce o serie de îmbunătățiri semnificative față de Xbox One X. Iată câteva diferențe majore:

Putere și performanță

Xbox Series X este o consolă de jocuri mult mai puternică decât Xbox One X. Are un procesor personalizat AMD Zen 2 cu arhitectură de șașe nuclee, în timp ce Xbox One X are un procesor personalizat AMD Jaguar cu arhitectură de opt nuclee. Xbox Series X are, de asemenea, o unitate de stocare SSD pentru accesul rapid la date, în timp ce Xbox One X folosește un hard disk clasic.

Grafică

Xbox Series X suportă rezoluție 4K nativă la 60 de cadre pe secundă și poate ajunge până la 120 de cadre pe secundă în anumite jocuri. Xbox One X, pe de altă parte, suportă, de asemenea, rezoluție 4K, dar nu este la fel de capabilă să ruleze jocurile la 60 de cadre pe secundă constant.

Jocuri și compatibilitate

Xbox Series X beneficiază de sprijinul total pentru jocurile dezvoltate pentru Xbox Series X/S, inclusiv noile lansări. Cu toate acestea, Xbox Series X este și compatibil cu majoritatea jocurilor de pe Xbox One și Xbox 360 prin intermediul tehnologiei de compatibilitate backward, ceea ce înseamnă că poți juca o gamă largă de jocuri pe această consolă. Xbox One X poate rula majoritatea jocurilor dezvoltate pentru Xbox One și oferă, de asemenea, compatibilitate backward pentru unele jocuri de pe Xbox 360.

Design și funcții

Xbox Series X are un design nou și distinct, cu o formă dreptunghiulară înaltă, în timp ce Xbox One X are un design mai compact și mai plat. Xbox Series X are, de asemenea, un controller actualizat cu îmbunătățiri minore față de controllerul Xbox One X, care a fost și încă este cred că cel mai bun controller pentru jocuri din ultimii ani.

Pret si disponibilitate

Ambele console sunt disponibile acum la prețul de:

  • Xbox Series X: 449 GBP / 499 USD / 499 EUR / 2499 Lei
  • Xbox Series S: 249 GBP / 299 USD / 299 EUR / 1379 Lei

Acestea sunt câteva dintre diferențele majore între Xbox Series X și Xbox One X. În concluzie, Xbox Series X oferă o experiență de joc mai avansată, cu grafică și performanțe îmbunătățite, în timp ce Xbox One X este o consolă puternică în generația sa, dar mai veche în comparație cu Xbox Series X.

Xbox Series X este o consolă extrem de puternică și incitantă și, având în vedere că a apărut acum câțiva ani, credem că este alegerea mai inteligentă pentru moment.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button