Web Analytics
Jocuri VideoRecenzii

Recenzie: Stray – O aventură cu pisici într-un univers cyberpunk

Stray oferă o experiență captivantă și atrăgătoare într-un univers cyberpunk, cu un gameplay interesant și o poveste misterioasă.

Acest joc te plasează în pielea unui pisoi rătăcit într-un oraș futuristic, populat în mare parte de roboți umanoizi. Unul dintre aspectele remarcabile ale jocului este modul în care reprezintă comportamentul și mișcările unui pisoi.

Animarea pisoiului este realizată cu mare atenție la detalii, iar controlul său este fluid și captivant. Vei putea să te cațări, să sări și să te strecori prin diferitele cotloane ale orașului.

Eu am jucat Stray pe PlayStation 5 unde există și câteva caracteristici suplimentare ale controllerului pentru a simți și mai bine pisica din joc. Astfel, trigger-ele oferă feedback haptic când îți ascuți ghearele, iar când te așezi să dormi, primești vibrații și un tors plăcut din controllerul PS5.

La începutul jocului, cutreierăm în voie pădurea alături de familia noastră de pisici, când brusc suntem despărțiți de ei în urma unui accident și cădem într-un oraș futurist complet străin.

Aici întâlnim locuitorii robți-umanoizi care își duc traiul în acest loc uitat. Deși nu putem comunica cu ei, totuși vom putea comunica cu drona B-12 pe care o întâlnim chiar pe la începutul jocului.

Aceasta nu doar că ne însoțește în călătorie, ci ne servește și ca traducător. Astfel putem interacționa cu roboții și să descoperim mai multe detalii despre povestea misterioasă a orașului și despre ceea ce s-a întâmplat cu oamenii care au dispărut.

Ambianța și designul grafic al jocului sunt impresionante, cu lumini strălucitoare de neon, peisaje urbane detaliat realizate și o atenție deosebită la detalii în fiecare colț al lumii de joc.

Pe lângă aspectul vizual, sunetul și coloana sonoră contribuie în mod eficient la crearea unei atmosfere cyberpunk autentice.

Fiind pisică, nu avem nicio problemă să ajungem pe acoperișurile orașului. Cea mai mare provocare aici este de a găsi calea cea mai ușoară. Săritul în sine se realizează automat, apăsând butonul X atunci când ne este indicat că putem sări într-un anumit loc.

Cu toate acestea, întregul proces nu este întotdeauna precis. De mai multe ori a trebuit să ajustez poziția camerei milimetru cu milimetru pentru ca indicația corespunzătoare să apară și să putem sări.

Pe PS5, jocul a funcționat în mare parte fluent și fără erori. Progresul în joc nu a fost niciodată o problemă, deoarece jocul ne indică subtil calea de urmat, de exemplu, prin plasarea strategică a luminilor.

Acest lucru este valabil și pentru diversele puzzle-uri pe care trebuie să le rezolvăm pentru a avansa. Trebuie să oprim paleta unui ventilator aruncând o găleată goală în ea, să găsim coduri ascunse pentru lacătele ușilor și seifurilor sau să poziționăm un butoi metalic gol plasându-ne înăuntru și alergând în el precum într-o roată de hamster.

Stray nu implică lupte în sensul clasic, dar există inamici care vor să ne prindă. Pe lângă dronele cu săgeți otrăvitoare, avem și Zurks. Aceste mici creaturi cu un singur ochi par aproape drăgălașe, dar vor să ne mănânce și apar mereu în haită.

Singura noastră soluție este să fugim de ei și să ne refugiem în siguranță, deoarece, din fericire, aceste creaturi mici nu se pricep prea bine să urce și sunt cam prostuțe. Fără a dezvălui prea multe, Stray oferă o poveste emoționantă care ascunde și câteva răsturnări de situație.

Durata de joc a lui Stray este moderată, cu o durată estimată între 6 și 8 ore pentru a duce la capăt povestea principală. Cu toate acestea, există și colecționabile și misiuni secundare care pot prelungi durata de joc pentru cei interesați să exploreze în profunzime lumea jocului.

Concluzie

Cu o durată de joc de aproximativ șase până la opt ore, timpul petrecut în Stray este foarte distractiv. Mecanicile de joc sunt relativ simple simple și jocul oferă varietate pe tot parcursul poveștii.

Fidelitatea jocului față de comportamentul felinelor, atmosfera și aspectul artistic se completează și se îmbină cu o poveste care nu este neapărat nouă, dar este convingătoare și emoționantă.

Este un joc potrivit pentru iubitorii de aventuri și fanii atmosferei cyberpunk. Iar faptul că este disponibil gratuit pentru membrii PS Plus Extra și Premium este un avantaj semnificativ pentru aceștia.

Poveste - 8.5
Grafică - 8.5

8.5

Distractiv

Cu Stray, studioul indie BlueTwelve Studio oferă un joc de acțiune care se ridică la nivelul altor titluri dezvoltate de echipe și companii mai consacrate. Și asta nu doar din cauza protagonistului pufos, ci și din cauza elementelor de parkour bine gândite, a lumii vii și a roboților ciudați care o locuiesc...și pentru că poți mieuna la apăsarea unui buton 🙂

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button