Web Analytics
Tech

ASUS ROG Strix XG27AQMR – Un Monitor de Gaming LED IPS la 300 Hz

ASUS ROG Strix XG27AQMR intră în scenă cu promisiunea unui avans tehnic excepțional pentru gamerii de eSports. Cu o rezoluție 1440p, un panou Fast-IPS și o uimitoare rată de reîmprospătare de 300 Hz, acest monitor de gaming este unul dintre cele mai bune monitoare IPS de pe piață.

De fiecare dată când pare că panourile IPS și-au atins capătul de existență, ASUS ROG vine în scenă. Ei lansează un alt monitor pentru a câștiga inima gamerilor de eSports. ASUS ROG Strix XG27AQMR este un monitor de 1440p cu un panou Fast-IPS și oferă o rată de reîmprospătare de până la 300 Hz.

Ceea ce este special la acest panou IPS este utilizarea semiconductorului IGZO (oxid de indiu-galiu-zinc), care ar trebui să reducă consumul de energie cu până la 33%. Panourile IPS convenționale se bazează încă pe semiconductori de siliciu. Prin utilizarea semiconductorilor IGZO, se urmărește, de asemenea, prevenirea fenomenului de flickering în cazul salturilor de cadre cu un număr mare de FPS-uri.

Cu toții cunoaștem această problemă, deoarece 300 FPS-uri nu sunt niciodată constante și sunt mai degrabă o medie. FPS-urile reale pot fluctua enorm, cauzând astfel efectul de flickering. Cu alte cuvinte, cine crede că tehnologia LCD a ajuns deja la capătul puterilor și că OLED-ul se detașează pe piața monitoarelor de gaming, ar putea să se înșele.

După cum deja am precizat, monitorul vine cu un panou IPS ultra rapid, care strălucește în special prin Overdrive-ul variabil foarte bun. Overshoot-ul nu este o problemă aici. De asemenea, lățimile de bandă au fost surprinzătoare. Un lag de intrare de 4,2 ms este ceva remarcabil pentru un panou LCD. Rata de reîmprospătare de 300 Hz este remarcabilă în special în ceea ce privește latenta end-to-end. Este nivelul cel mai înalt, mai ales pentru eSports.

Se adaugă și funcțiile obișnuite de gaming precum Shadow-Boost, reticule și modul Sniper, pentru a obține un mic avantaj. Cine simte că claritatea mișcării la 300 Hz nu este încă suficient de bună, poate îmbunătăți experiența de joc cu ELMB-Sync.

Calitatea construcției este, la fel, la un nivel foarte ridicat, chiar dacă predomină plasticul.

Concluzie

ASUS ROG Strix XG27AQMR este un monitor de gaming foarte bun, dar vine, desigur, la un preț specific ASUS. Prețul recomandat este de 949,90 euro, adică undeva pe la 4000 RON.

Din punctul meu de vedere, prețul acestui monitor este acceptabil. Dacă să cumpărați sau nu, este o decizie personală. Pe baza testelor mele, pot spune doar că cine va cumpăra, sau cine deține deja acest monitor de gaming se poate juca la un nivel ridicat de performanță vizuală în următorii ani.

Cumpără de pe Emag: Monitor Gaming LED IPS ASUS ROG Strix XG27AQMR

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button