Web Analytics
StiriTech

AMD a lansat noile procesoare Ryzen 7 8700F și Ryzen 5 8400F

AMD a introdus pe piață două noi procesoare desktop Ryzen, bazate pe arhitectura micro de generația curentă Zen 4, dar există un detaliu important de menționat.

În cadrul Summit-ului de Inovație AI PC care a avut loc la Beijing pe 21 martie, AMD a dezvăluit aceste două procesoare care, spre deosebire de alte modele, nu dispun de grafică integrată, având sufixul F. Paginile dedicate ale produselor pe site-ul AMD indică faptul că cele două chip-uri au fost lansate pe 1 aprilie și au devenit disponibile global. Totuși, aceste CPU-uri pot fi achiziționate doar de către OEM-uri, cum ar fi producătorii de computere pre-asamblate, conform rapoartelor Wccftech.

Ryzen 7 8700F, cu cele 8 nuclee și 16 fire de execuție, poate atinge până la 5 GHz, în timp ce Ryzen 5 8400F, cu 6 nuclee și 12 fire de execuție, atinge un vârf de 4.7 GHz. Ambele CPU-uri au un TDP (puterea termică proiectată) implicit de 65 de wați și sunt bazate pe arhitectura micro Zen 4 de la AMD, care alimentează și unele dintre cele mai bune CPU-uri pentru jocuri de la AMD, precum Ryzen 9 7950X3D.

De asemenea, AMD a confirmat că procesoarele bazate pe arhitectura micro de generația următoare, Zen 5, sunt programate să ajungă pe piața consumatorilor în a doua jumătate a anului 2024. Președinta și CEO-ul companiei, Lisa Su, a comunicat investitorilor că aceste chip-uri vor oferi îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența, deși AMD încă nu a dezvăluit detalii oficiale despre acestea. Totuși, surse din industria hardware au afirmat că noile CPU-uri Zen 5 vor fi cu 40% mai rapide decât omoloagele lor Zen 4 în sarcini de lucru specifice.

Aceste noi lansări subliniază strategia AMD de a se concentra pe segmente specifice de piață și de a continua inovația în domeniul tehnologiei de procesare, pregătind terenul pentru următoarea generație de inovații hardware.

Vezi oferta PC Garage pentru Procesor AMD Ryzen 7 8700G 4.2GHz

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button