Web Analytics
Jocuri VideoStiri

Assassin’s Creed Hexe – Detalii despre un nou joc AC

Fără o dată de lansare oficială încă, Assassin's Creed Codmane Hexe este prezentat ca fiind "un joc foarte diferit".

Assassin’s Creed Hexe este unul dintre cele mai așteptate jocuri Assassin’s Creed aflate în dezvoltare în prezent, chiar dacă este încă învăluit în mister. Acesta este un joc de acțiune RPG emblematic dezvoltat de Ubisoft Montreal – studioul responsabil de crearea și evoluția continuă a francizei AC.

Descriindu-l drept un „joc foarte diferit”, așa cum a afirmat regizorul francizei, Marc-Alexis Côté, singurul lucru pe care l-am văzut cu adevărat este un scurt trailer de prezentare dezvăluit inițial la evenimentul Ubisoft Forward 2022.

Un an mai târziu, Codename Hexe este încă învăluit în mister. Cu toate acestea, elementele întunecate și fantastice, de tip Blair Witch, prezentate în trailerul Hexe ne stârnesc deja interesul. Pe lângă asta, jocul folosește subtitlul „Hexe”, care în germană înseamnă „vrăjitoare”.

În timp ce Ubisoft nu a confirmat oficial unde va avea loc acțiunea jocului Assassin’s Creed Hexe, un zvon neconfirmat de la Bloomberg a sugerat că jocul va fi plasat în Europa Centrală în secolul al XVI-lea.

„Vânătoarea de vrăjitoare” din Europa Centrală în secolul al XVI-lea a fost o perioadă tulburătoare și dramatică în istorie. Vânătoarea de vrăjitoare s-a desfășurat în contextul unor credințe și superstiții legate de magie, vrăjitorie și influența diavolului asupra oamenilor.

Într-o societate profund religioasă, vrăjitoria era considerată o activitate malefică și era asociată cu diavolul. Oamenii erau terifiați de puterea vrăjitoarelor și se credea că acestea cauzează diverse nenorociri, boli și dezastre naturale. Procesele de vrăjitorie au început să ia amploare, iar oamenii erau acuzați pe baza unor suspiciuni vagi și a mărturiilor adesea false sau obținute sub tortură.

În acea perioadă, o serie de evenimente, cum ar fi procesele și execuțiile în masă, au avut loc în diferite regiuni ale Europei, cu precădere în Germania, Elveția, Franța și Țările de Jos. Chiar și în Transilvania, s-au inregistrat procese ale vrajitoarelor in toate orasele. Institutionalizarea acestor procese s-a facut sub domnia principelui Mihai Apafi (1661-1691).

Jocurile din seria Assassin’s Creed au avut deseori loc în perioade istorice reale și au explorat evenimente și teme sensibile, precum Războiul de Independență american sau Revoluția Franceză. Aceste jocuri au reușit să ofere o perspectivă interesantă și educațională asupra istoriei și să stimuleze interesul pentru aceste perioade.

Assassin’s Creed Hexe este dezvoltat de Ubisoft Montreal – „echipa veterană din spatele Assassin’s Creed Valhalla.” În mod interesant, Clint Hocking a fost adus ca director creativ pentru a conduce Assassin’s Creed Hexe – Hocking este responsabil de producția unora dintre cele mai ambițioase jocuri tehnic din portofoliul Ubisoft, printre care se numără Far Cry 2 și Watch Dogs Legion.

Se preconizează că jocul va fi lansat nu mai devreme de 2026. Până atunci este cale lungă, așa că așteptăm cuminți cel mai nou titlu din seria AC, Assassin’s Creed Mirage, care va fi lansat în această toamnă.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Back to top button