Web Analytics
Recenzii

Recenzie: Need for Speed (NFS) Unbound – O explozie de acțiune în lumea curselor arcade

Need for Speed Unbound de la Electronic Arts are multe de oferit în ceea ce privește personalizarea mașinilor și cursele stradale. Cu toate acestea, gameplay-ul lasă de dorit.

Niciun alt joc de curse lansat în ultimii ani nu arată la fel ca Need for Speed Unbound, și acest lucru poate fi o provocare într-un gen atât de bine stabilit și adânc înrădăcinat în convenție.

Criterion a mers pe mâna unui stil vizual sălbatic și animat, care pare adesea desprins din paginile unei cărți de benzi desenate, chiar dacă stilul de conducere și structura curselor zi/noapte sunt familiare pentru cei care au apreciat Need for Speed Heat din 2019.

Rezultatul este un joc de curse cu un stil unic, care arată cu adevărat fabulos în mișcare, cu toate că modul său de poveste enervant pare a fi o chestie inutilă și modul online are o senzație de lucru neterminat.

În timp ce Heat nu a revoluționat genul arcade racing, a fost o surpriză plăcută care a readus franciza pe drumul cel bun. Seria s-a întors către Criterion Games, un fost partener EA Games, iar jocul NFS Unbound a primit o transformare surprinzătoare.

Puteți aplica elemente de artă, cum ar fi fumul și ilustrațiile mașinilor. Există o varietate de opțiuni diferite din care să alegeți, cu toate că, în esență, par a fi destul de similare, diferențele majore fiind legate în principal de culoarea fumului și de selecția de grafică care iese de pe lateralele mașinii ca niște aripi sau care apare deasupra mașinii.

Efectele alese sunt aplicate global întregii voastre colecții de mașini, însă pare a fi o neglijență faptul că nu puteți selecta efecte personalizate pentru fiecare mașină în parte.

Gameplay-ul nu s-a schimbat prea mult în ceea ce privește manevrabilitatea mașinilor. Mecanica de conducere de stil arcade o face ideală chiar și pentru jucătorii începători. Need for Speed Unbound aduce o perspectivă proaspătă în genul jocurilor cu mașini și curse stradale, păstrând în același timp filosofia de bază a seriei cu curse ilegale și urmăriri cu poliția.

Modelul strict arcade de conducere a fost, de asemenea, preluat de la Heat, ceea ce înseamnă că mașinile pot fi ajustate pentru aderență, drift sau un echilibru între cele două.

Nu am reușit să aflu dacă stilul meu de conducere sau setarea mea de manevrabilitate este problema, dar încercările mele de ajustare pentru aderență par să aibă un subviraj deranjant.

Cursele nu sunt foarte dificile, iar eschivarea mașinilor de poliție în timpul urmăririlor este mult mai ușoară chiar și după ce nivelul de căutare ajunge la cote maxime, în comparație cu jocurile anterioare din serie.

NFS Unbound are loc în orașul fictiv Lakeshore, inspirat de Chicago. Modul de poveste pentru un singur jucător permite participarea la curse pe trasee diverse din oraș. Harta Lakeshore este la fel de vastă ca și Palm City din NFS Heat, însă pare mult mai vibrantă și mai plină.

Joc NFS Unbound - Harta

Grafica jocului este impresionantă, cu o rată de cadre de 60 fps, iar alegerea de a se concentra pe platformele de generație mai recentă a dat roade. Efectele vizuale anime adaugă un farmec aparte acțiunii, iar lumea deschisă a jocului, Lakeshore, este plină de detalii care creează o atmosferă vibrantă și plăcută.

Indiferent dacă vă plimbați prin centrul aglomerat al orașului sau vă aventurați pe drumuri sinuoase prin suburbiile pitorești, veți fi captivați de peisajele și elementele vizuale frumos realizate.

Gameplay-ul este o combinație între curse de zi și de noapte, unde încercați să vă perfecționați abilitățile de conducere și să câștigați cât mai mulți bani pentru a vă îmbunătăți mașina. Dinamica curselor de noapte, cu poliția pe urmele voastre, oferă o provocare plăcută și o senzație de adrenalina.

De asemenea, jocul vă încurajează să explorați lumea deschisă pentru a găsi evenimente speciale și provocări, ceea ce adaugă o dimensiune suplimentară experienței de joc.

Banii câștigați din participarea la cursele dintr-o zi nu sunt în siguranță până nu ajungeți la un „safe house”, asta după ce v-ați asigurați că ați scăpat de poliție. Dacă se întâmplă să vă prindă poliția toți banii sunt pierduți, moment prielnic să vă încerce anumite frustrări.

Există multe de făcut în garaj, deoarece jocul oferă numeroase opțiuni de personalizare complexă atât vizuale cât și de performanță, permițând utilizatorilor să schimbe designul mașinilor ca niciodată înainte în serie.

Având la dispoziție peste 10.000 de opțiuni de personalizare, am simțit că posibilitățile sunt nelimitate. De la adăugarea fumului sau ilustrațiilor pe mașini până la modificări mai profunde ale designului, totul contribuie la crearea unei mașini unice, care să reflecte stilul și personalitatea jucătorului.

Joc NFS Unbound - Masini Garaj

Scenariul nu a fost niciodată punctul forte al jocurilor NFS, deoarece totul se rezumă la câștigarea curselor și progresul la următoarele zile și curse. NFS Unbound nu face excepție în acest sens. Cu toate acestea, jocul are un mod multiplayer online în care jucătorii pot concura cu prietenii și alți jucători online.

De asemenea, jocul suporta cross-platform, o nouă caracteristică care permite jucătorilor de pe diferite platforme, cum ar fi Microsoft Xbox, Sony PlayStation sau Windows PC, să se conecteze și să concureze între ei. Modul online are câteva limite și lipsesc multe dintre caracteristicile disponibile în modul single-player.

În concluzie, Need for Speed Unbound nu pare o îmbunătățire semnificativă față de NFS Heat în ceea ce privește gameplay-ul. Ceea ce face ca NFS Unbound să iasă în evidență este faptul că reușește să recreeze atmosfera clasicei serii Need for Speed, în timp ce adaugă inovații și îmbunătățiri semnificative.

Este clar că echipa de dezvoltatori a făcut un efort meticulos pentru a aduce la viață un joc care să îmbine perfect nostalgia cu tehnologia de ultimă generație.

Cu toate acestea, are multe de oferit în ceea ce privește personalizarea, cursele vizual stimulante și opțiunea de a juca pe mai multe platforme de joc. Toate acestea fac din el o adiție excelentă în genul jocurilor de curse.

Gameplay - 8.5
Grafică - 9.2

8.9

Incitant

Cu Need for Speed Unbound, Criterion și EA au reușit cu succes să îmbine aspectele pozitive din jocurile serirei NFS lansate anterior cu propria lor excelență în oferirea unei acțiuni de curse tensionate și incitante cu efecte vizuale stilizate care reușește să de-a ofere un plus de originalitate.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button