Web Analytics
Jocuri Video

6 Cele mai bune jocuri de strategie RTS pentru PC in 2024

Pune-ți abilitățile tactice și gândirea rapidă la încercare cu aceste jocuri RTS de top în 2024.

Bătălii epice, gestionarea strategică a resurselor și gameplay rapid, dar complex. Puteți găsi toate aceste elemente ba chiar și mai mult în selecția noastră a celor mai bune jocuri RTS (Real-time strategy) sau mai pe românește: jocuri de strategie în timp real.

Explorează vastitatea spațiului în timp ce construiești imperii interstelare, colonizezi planete noi și comanzi o flotă masivă. Sau călătorește în trecut și rescrie istoria, conducând armate antice spre victorie sau navigând prin subtilitățile alianțelor politice. Fără îndoială, fiecare fan al genului va fi satisfăcut cu această selecție.

Ce sunt jocurile RTS?

Hai să definim jocurile RTS înainte să intrăm în clasamentul nostru. Termenul se referă la titlurile în care jucătorii preiau controlul asupra unei armate sau civilizații și supraveghează progresul acesteia în timp ce se angajează în confruntări, fără a aștepta ca celălalt jucător (opnonentul), fie el o persoană reală sau AI, să facă o mișcare.

Este important să subliniem că aceste jocuri de strategie necesită luarea rapidă a deciziilor, deoarece acțiunea se desfășoară în timp real. Gestionarea resurselor, construirea bazelor și producerea unităților sunt în centrul gameplay-ului. Acest gen este îndrăgit de gameri pentru natura sa dinamică și mecanicile complexe.

Clasamentul celor mai bune jocuri RTS pe PC

Dacă cauți cele mai bune jocuri RTS ai ajuns în locul potrivit. Colectia noastră include o gamă diversificată de titluri care vor atrage atât veterani cu experiență, cât și novici în acest gen. Indiferent dacă preferi jocurile clasice sau vrei să explorezi titluri mai noi, lista noastră oferă câte ceva pentru fiecare.

Warhammer 40,000: Dawn of War I & II

Jocuri de strategie - 40000 Dawn of War II

Warhammer 40,000: Dawn of War I și II sunt alegerea perfectă pentru fanii universului W40K și ai jocurilor RTS. În primul joc, vei participa la bătălii epice pe diverse planete, comandând facțiuni iconice precum Space Marines și Orks. În sequel, accentul se mută spre confruntări la scară mai mică, punându-te la comanda unei Forțe de Elită.

Seria Age of Empires

Jocuri de strategie Age of Empires 4

De-a lungul anilor, seria Age of Empires a câștigat în mod incontestabil statut de legendă. Deși opinile cu privire la cel mai bun joc de strategie pot varia, vrem să evidențiem Age of Empires II și Age of Empires IV. Ambele permit jucătorilor să ghideze civilizațiile lor de la Evul Mediu întunecat până la Renaștere.

Recent remasterizat în 2019, AoE II se mândrește cu grafică îmbunătățită, interfață îmbunătățită și diverse alte îmbunătățiri, oferind o călătorie clasică dar plăcută din punct de vedere vizual prin istorie.

Cu o campanie captivantă și un gameplay extrem de distractiv, AoE IV va satisface pe cei care caută o abordare mai modernă a francizei.

StarCraft 2

Jocuri de strategie Star Craft 2

StarCraft II este considerat pe scară largă unul dintre cele mai bune jocuri RTS din toate timpurile. Este ușor să înțelegi de ce, deoarece excelențează în fiecare aspect, de la vizualuri la gameplay.

Înainte să te arunci în bătălie, vei alege între trei facțiuni distincte: versatilii Terrani, enigmaticii Protoss sau implacabilii Zerg. Fiecare aduce propriile puncte forte și slăbiciuni, asigurând o experiență echilibrată și vibrantă.

Pe lângă captivantul său mod de campanie cu poveste, StarCraft 2 include un mod multiplayer solid în care poți testa-ți abilitățile strategice împotriva prietenilor și jucătorilor din întreaga lume.

Colecția Command & Conquer Remastered

Jocuri de strategie Command & Conquer Remastered

Dacă ai crescut jucând jocuri de strategie în anii ’90, șansele sunt că seria C&C a fost una dintre primele tale experiențe. Command & Conquer Remastered Collection îți permite să retrăiești acele amintiri dragi într-un format modernizat.

Această colecție aduce titlurile clasice în era modernă, cu grafică actualizată, o coloană sonoră îmbunătățită și mecanici de joc îmbunătățite. C&C Remasterd include, de asemenea, campaniile originale, misiuni suplimentare și imagini din culise exclusive.

Seria Company of Heroes

Jocuri de strategie Company of Heroes 3

Franciza Company of Heroes aruncă jucătorii în realitatea dură a celui de-al Doilea Război Mondial. Cu trei titluri în serie, inclusiv cel mai recent lansat în 2023 (Company of Heroes 3), fiecare oferă o experiență de joc excepțională.

Primele două titluri din serie sunt niște clasice obligatorii, în timp ce CoH 3 este mai inovator, introducând funcții precum Harta Campaniei Dinamice, care adaugă adâncime aspectului tactic.

Indiferent de jocul pe care îl alegi, te poți aștepta la ore de gameplay plăcut. Atmosfera captivantă a seriei și grafica realistă o diferențiază de alte jocuri de strategie în timp real și oferă o călătorie de neuitat prin vremurile tulburi ale celui de-al 2-lea război mondial.

Seria Total War: Warhammer

Jocuri de strategie Total War Warhammer

Dacă primul joc Warhammer din lista noastră nu ți-a atras atenția, ia în considerare să încerci seria Total War: Warhammer în schimb. Această colecție include trei titluri, fiecare oferind o experiență captivantă.

Cu toate acestea, deținerea tuturor îți oferă acces la Immortal Empires, o campanie mare care combină toate hărțile, rasele și facțiunile.

Seria îmbină perfect amploarea vastă și complexitatea strategică a francizei Total War cu lore-ul fascinant al universului Warhammer. Cu amestecul său de management de imperii pe bază de ture și bătălii tactice în timp real, te va ține captivat pentru nenumărate ore.

Pe deasupra, acestea sunt printre cele mai bune jocuri de strategie de pe Steam care pot fi jucate și pe MacOS.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button