Web Analytics
Recenzii

Recenzie: Aliens Dark Descent – Un joc RTS horror tensionat

După experiența destul de nesatisfăcătoare cu "Fireteam Elite", Focus Entertainment aduce pe piață un alt titlu din universul "Aliens". De data aceasta, avem de-a face cu un joc de tactică în timp real, în care fiecare misiune devine o cursă de supraviețuire. De ce? Aflați totul din acest articol!

În 1979, regizorul de marcă Ridley Scott a pus bazele uneia dintre cele mai influente francize de science-fiction horror din istoria filmului cu „Alien”. A primit sprijin din partea artistului elvețian HR Giger, responsabil de designul creaturilor cunoscute sub numele de Xenomorphs.

Aceste creaturi ucigașe au apărut în multe jocuri video, inclusiv în multe titluri cu licență, dar și în jocuri cu adevărat memorabile, cum ar fi shooter-ul clasic „Alien vs Predator” din 1994 lansat pentru Atari Jaguar sau jocul de supraviețuire „Alien Isolation” din 2014.

Aliens: Dark Descent este un joc captivant care îți permite să explorezi o lume înfricoșătoare, plină de extratereștri amenințători. Jocul se bazează pe celebrul univers al francizei „Alien”, creată de regizorul Ridley Scott. Atmosfera întunecată și tensionată este amplificată de sunetele înfricoșătoare și de grafica impresionantă.

Aliens: Dark Descent este o experiență palpitantă și înfricoșătoare. Ceea ce a impresionat cel mai mult a fost atmosfera sinistră și autenticitatea universului „Alien” recreat în joc. În special grafica detaliată, care a contribuit în mod semnificativ la intensitatea și imersiunea jocului.

Aliens Dark Descent Screen 002

Acțiunea din Alien: Dark Descent are loc la 19 ani după evenimentele trilogiei de filme, începând pe bordul stației spațiale „Pioneer”. Aceasta se află în orbita satelitului minier Lethe, când un străin misterios deschide un container de marfă al navei de transport „Bentonville” care tocmai a aterizat. Curând, o mare parte din echipajul navei este ucis într-un mod brutal, așa cum era de așteptat, de către unul dintre Xenomorphi.

În cadrul campaniei, care durează aproximativ 25 de ore, obiectivul este de a readuce nava grav avariată „Otago” pe linia de plutire prin îndeplinirea mai multor misiuni și dezactivarea Protocolului Kerberos. Cu toate acestea, ceea ce pare inițial realizabil se transformă rapid într-o cursă tensionată cu bătăi rapide ale inimii.

Personajul principal al celor 13 capitole din campania jocului este o echipă de până la cinci pușcași marini. O caracteristică importantă în comparație cu alte jocuri de tactică în timp real: în „Aliens: Dark Descent” nu controlați fiecare membru al echipei individual, ci întreaga grupă.

De exemplu, dacă trebuie să deschideți o ușă sau să tratați un coleg rănit, AI-ul jocului decide în mod autonom care personaj va efectua acțiunea. Cu toate acestea, jocul rămâne provocator din punct de vedere tactic, deoarece trebuie să luați în considerare o multitudine de factori.

Când vine vorba de confruntarea cu Xenomophii, echipa va ataca în mod automat folosind armele standard, dar asta nu va fi suficient să vă asigure supravețuirea. Trebuie să vă ocupați în primul rând de poziționarea ideală pe câmpul de luptă, să treceți între mers și fugă (aceasta din urmă nu permite utilizarea armelor) și să activați abilități speciale în schimbul unor puncte de comandă.

Aliens Dark Descent Gameplay

Poți folosi, de exemplu, un lansator de grenade cu un efect mare de daune pe o suprafață, poți arunca torțe luminoase pentru a lovi mai bine inamicii în încăperi întunecate sau poți amplasa un tun automat care vizează automat inamicii din câmpul vizual. Fiecare decizie greșită poate însemna începutul sfârșitului misiunii curente.

De exemplu, dacă ați uitat să reîncărcați un tun automat înainte de o invazie mai mare de Alien, există riscul să fiți copleșit. Și nu doar fizic, ci și psihic. Pentru că stresul – indicat prin procentaj în stânga indicatorului de muniție al fiecărui membru al echipei – joacă un rol important în acest joc de tactică sofisticat. Nivelul de stres crește și atunci când pe detectorul de mișcare apar foarte mulți inamici, ceea ce îi face pe personaje să se simtă copleșite.

Aspecul tactic al jocului „Aliens: Dark Descent” este mai complex decât pare la prima vedere.

Jocul se desfășoară în două moduri principale. Asemănător cu misiunile și mecanicile de bază ale jocurilor XCOM mai recente, jucătorii își vor împărți timpul între misiunile pe planeta Lethe, infestată de Xenomorphi și timpul petrecut pe nava lor, Otago, pentru a vindeca marinarii și a dezvolta upgrade-uri.

Înainte de începerea unei misiuni, jucătorul selectează patru marinari și echipamentele lor, împreună cu o selecție de resurse comune echipei, precum truse de prim ajutor, arme automate și unelte cu diferite scopuri. Soldații încep ca recruti și, pe măsură ce avansează în nivel, pot deveni specializați în unul dintre cele cinci roluri.

Dacă ești un fan al francizei „Alien” sau pur și simplu îți plac jocurile cu tematică SF și atmosferă înfricoșătoare, „Aliens: Dark Descent” merită cu siguranță atenția ta. Încearcă-l și fii pregătit să te adâncești într-o aventură plină de suspans și pericole!

„Aliens: Dark Descent” a fost lansat pe 20 iunie 2023 pentru PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X/S. Jocul are rating PEGI 16 și costă aproximativ 150 de lei.

SCOR

Gameplay - 8.5
Grafică - 8.8
Sunet - 8
Dificultate - 9

8.6

Tensionat

Confruntările cu inamici umani și androizi sunt mai puțin captivante, sunetul tinde să devină monoton și activarea acțiunilor în timpul luptelor poate fi uneori dificil sub presiunea atacului. Cu toate astea am găsit acest joc extrem de atrăgător și, în acest an, nu m-am distrat la fel de mult cu alte jocuri.

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button