Web Analytics
Stiri

Cele mai bune monitoare de gaming LED de 32 inch (2024)

Când vine vorba de alegerea unui monitor pentru PC, mărimea este un factor important de luat în considerare. La fel ca și televizoarele, monitoarele vin în toate formele și dimensiunile.

Alegerea celui mai bun monitor de 32 inch depinde de ceea ce plănuiești să faci cu el. Rezoluția este importantă, deoarece dimensiunea mai mare a ecranului face mai ușoară distingerea pixelilor individuali, mai ales când rulezi rezoluții mai mici.

Căutați cele mai bune monitoare de gaming LED de 32 inch în 2024? În acest articol vă prezentăm o selecție excelentă de monitoare de gaming care oferă performanțe de top și caracteristici impresionante.

Fie că sunteți în căutarea unui monitor de gaming 240Hz pentru acțiune fluidă și rapidă, unui monitor curbat pentru o experiență captivantă, sau unui monitor de gaming 144Hz pentru un raport calitate-preț excelent, avem soluții pentru toate nevoile dvs.

Descoperiți acum cele mai bune monitoare de gaming LED de 32 inch și chiar dacă ești în căutarea unui monitor cu un buget mai restrâns, voi avea și câteva opțiuni mai accesibile ca preț pentru tine!

Cele mai bune monitoare de 32 inch recomandate:

Samsung Odyssey Neo G8

Monitor Gaming curbat LED VA SAMSUNG Odyssey Neo G8 LS32BG850NPX 32 inch

Samsung Odyssey Neo G8 este un monitor curbat VA uimitor, cu tot ce îți poți dori de la un monitor de gaming. Este echipat și cu funcții necesare pentru muncă, făcându-l ideal pentru cei care folosesc același sistem pentru toate activitățile.

Monitorul are 1.196 de zone mini LED pentru iluminare, permițând ecranului să întunece zonele negre autentice și să limiteze reflexia luminii pentru a crea experiențe mai imersive. Este, de asemenea, 4K, ceea ce ajută la redarea conținutului clar, și cu o rată de reîmprospătare de până la 240 Hz, poți să te bucuri de cât mai multe FPS-uri în jocuri.

Cu certificări AMD FreeSync și Nvidia G-Sync, ești pregătit indiferent dacă ai o placă video de la Nvidia sau AMD. Alte caracteristici notabile includ gama largă de culori și suport pentru HDR2000, ceea ce înseamnă că acest ecran poate crește luminozitatea mult mai mult decât alte panouri „HDR” care abia trec de nivelul de luminozitate SDR.

FreeSync și compatibilitatea G-Sync sunt tehnologii dezvoltate pentru a îmbunătăți experiența de gaming prin eliminarea efectelor nedorite de „screen tearing” și „stuttering”.

Preț: ~3900 RON

Link eMag: Monitor Samsung Odyssey Neo G8, 31.5″

Link PCgarage: Monitor Samsung Odyssey Neo G8, 31.5″

Gigabyte M32U

Monitor Gaming Gigabyte M32U LED IPS

Gigabyte M32U este un alt monitor conceput pentru gaming, dar poate fi utilizat și pentru vizionarea de conținut media și pentru activități generale. Acest ecran IPS de 31,5 inch poate deveni foarte luminos, având o valoare de 400 de niți pentru o experiență HDR cât mai bună.

Rezoluția 4K este excelentă pentru a realiza mai multe lucruri simultan sau pentru a exploata la maxim GPU-ul în jocurile preferate. Cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz, jocurile vor rula fluid, cu suport complet pentru AMD FreeSync și compatibilitate G-Sync.

Preț: ~3200 RON

Link eMag: Monitor gaming LED IPS Gigabyte 31.5″

Link PC Garage: Monitor gaming LED IPS Gigabyte 31.5″

Dell S3221QS 32-Inch Curved 4K Monitor

Monitor Curbat LED VA Dell UHD 4K 60Hz HDMI DP FreeSync HDR S3221QS

Dell S3221QS demonstrează că nu trebuie să cheltui prea mulți bani pe un monitor PC bun de 32 inch. Acest ecran are o rezoluție 4K și o rată de reîmprospătare maximă de 60 Hz, cu suport complet pentru AMD FreeSync.

Nu este groaznic nici pentru gaming, atâta timp cât îți menții așteptările sub control. Designul este cât se poate de simplu, dar cel puțin S3221QS nu este obișnuita placă de plastic negru. În ceea ce privește calitatea vizuală, acesta este un monitor solid care va face ca tot ceea ce faci să arate grozav.

HDR-ul este destul de slab (în principal din cauza luminozității scăzute) și timpul de răspuns ar putea cauza probleme dacă ești obișnuit cu monitoarele de gaming mai rapide. În ansamblu, acesta este un mod excelent de a trece la 4K cu un ecran mai mare fără a cheltui prea mult.

Acest monitor de la Dell este alegerea perfectă pentru cei care doresc un ecran curbat la un buget redus. Are HDMI, DisplayPort și difuzoare integrate, precum și un raport de contrast de 3000:1.

Preț: ~2700 RON

Link eMag: Monitor Curbat LED VA Dell 31.5 S3221QS

Alienware 32 4K QD-OLED AW3225QF

Alienware 32 4K QD-OLED Gaming Monitor AW3225QF

Alienware este un brand de referinţă când vine vorba de tehnologie dedicată pasionaţilor de gaming. Alienware 32 4K QD-OLED AW3225QF de la Dell este unul dintre cele mai bune monitoare de gaming de pe piață. Acesta vine cu un panou Quantum Dot uimitor de 32 inch pentru gaming.

Fiind un ecran lat, rezoluția este de 3440 x 1440 și rata de reîmprospătare ajunge la 165 Hz, ceea ce face din acesta o alegere excelentă pentru majoritatea jocurilor PC. Nu doar că vor rula și arăta grozav pe AW3423DWF, dar există suport complet pentru AMD FreeSync și Nvidia G-Sync, și bineînțeles HDR.

Preț: ~ 3700 RON

Link eMag: Monitor Gaming curbat DELL Alienware AW3225QF

Link PC Garage: Monitor Gaming curbat DELL Alienware AW3225QF

Monitor gaming LED Nano IPS LG 32″

Monitor gaming LED Nano IPS LG 32 inch

Acest monitor de gaming LG de 32 inch oferă culori vibrante și detalii clare datorită panoului IPS și rezoluției QHD (2560 x 1440). Cu o rată de reîmprospătare impresionantă de 240 Hz și un timp de răspuns de 1 ms, acest monitor asigură o experiență de joc rapidă și fluidă.

Suportă atât tehnologiile AMD FreeSync™ Premium, cât și NVIDIA® G-SYNC®, eliminând efectele nedorite de „screen tearing” și „stuttering” a imaginii. Este ideal pentru jucătorii care caută performanță și calitate a imaginii într-un format mare la cel mai bun preț.

Preț: ~2400 RON

Link eMag: Monitor gaming LED Nano IPS LG 32″

Monitor LED Samsung Gaming Odyssey G7

Monitor LED Samsung Gaming Odyssey G7

Samsung Odyssey G7 de 32 inch oferă o rezoluție UHD (3840 x 2160) și panou IPS pentru claritate și unghiuri largi de vizualizare. Tehnologia DisplayHDR 400 îmbunătățește contrastul pentru detalii mai profunde în scenele întunecate. Rata de reîmprospătare de 144 Hz și timpul de răspuns de 1 ms asigură o acțiune cursivă și precisă. Suportă G-SYNC și FreeSync Premium Pro pentru o experiență de joc fără întreruperi.

Preț: ~3400 RON

Link eMag: Monitor LED Samsung Gaming Odyssey G7

Link PC Garage: Monitor LED Samsung Gaming Odyssey G7

Monitor gaming LED IPS Dell G3223Q 32″

Monitor gaming LED IPS Dell G3223Q 32 inci

Monitorul de gaming Dell de 32 inch și rezoluție 4K UHD (3840 x 2160) este perfect pentru orice task multimedia și gaming. Oferă comutare ușoară între spațiile de culoare DCI-P3 și sRGB, cu funcția de compensare a uniformității pentru culori și luminozitate uniforme. Cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz și un timp de răspuns de 1 ms, acest monitor asigură performanțe ridicate în jocuri.

Preț: ~2500 RON

Link eMag: Monitor gaming LED IPS Dell G3223Q 32″

Link PC Garage: Monitor gaming LED IPS Dell G3223Q 32″

Monitor Curbat Gaming LED VA AOC C32G2ZE/BK

Monitor Curbat Gaming LED VA AOC C32G2ZE

Monitorul curbat AOC de 32 inch oferă o rezoluție de 1920 x 1080 (FHD), o rată de reîmprospătare de 240 Hz și un timp de răspuns de 1 ms pentru o experiență de joc cursivă și rapidă. Tehnologia FreeSync Premium asigură sincronizarea perfectă între GPU și monitor pentru jocuri fluide. Designul curbat oferă o experiență de joc captivantă, punându-te în centrul acțiunii.

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale monitoarelor Full HD este prețul mai mic comparativ cu monitoarele cu rezoluții mai mari, cum ar fi 4K sau 1440p. Monitoarele Full HD sunt mai accesibile, oferind o performanță bună fără a necesită un buget considerabil.

Rezoluția Full HD este suficientă pentru activitățile zilnice, cum ar fi navigarea pe internet, lucrul cu documente, vizionarea de filme și gaming-ul ocazional.

Preț: ~1000 RON

Link eMag: Monitor Curbat Gaming LED VA AOC C32G2ZE/BK

Link PC Garage: Monitor LED AOC Gaming CQ32G2SE/BK

Concluzie

Aș recomanda să alegi un monitor cu o rezoluție de 1440p sau 4K la 32 inch, cu excepția cazului în care ai un buget strict. Apoi există tehnologiile de sincronizare adaptivă de la AMD și Nvidia. Ecranele pot suporta una sau ambele, așa că asigură-te că verifici înainte dacă GPU-ul tău este compatibil.

Rata de reîmprospătare este un alt metric vital care măsoară de câte ori poate să se reîmprospăteze (sau de câte cadre poate să redea). Cu cât acest număr este mai mare, cu atât jocurile și media vor părea mai fluide, la fel și mișcarea generală a mouse-ului pe ecran.

La fel ca toate celelalte electronice, cu cât plătești mai mult, cu atât setul de funcții este mai bun. Unele dintre cele mai bune monitoare de gaming pot costa o mică avere, dar au cele mai bune panouri. Pentru tehnologia panoului, VA sau IPS vor fi suficiente, ambele având punctele lor forte și slabe.

Vezi și 5 Cele Mai Bune TV-uri 4K Pentru PS5 și Xbox Series X

Alex

Am explorat o varietate de genuri și am descoperit jocuri care m-au captivat cu poveștile lor complexe și personajele memorabile. Am decis să împărtășesc această pasiune cu alți entuziaști aici pe blog, unde scriu recenzii, știri, sfaturi și ghiduri pentru a-i ajuta pe cititori să se bucure la maximum de experiența lor de joc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button